Színes VARTA® poszterek a hetvenes évekből

A VARTA® története (1960-1979)

A VARTA® akkumulátorok már világszerte fejlett technológiát, kiváló teljesítményt és kivételes szolgálatot nyújtanak több mint 100 éve.

1960: A VARTA és a „Swinging Sixties“

Nagy változás következik be, amikor a VARTA gyorsan reagál a hatvanas években piacra dobott járművek növekvő energiaigényére és áttér a 6 voltos akkumulátorokról a 12 voltosokra.

1962: Beépített megbízhatóság

A VARTA alapvető alkatrészeket újít meg: a fából készült elválasztók helyett műanyag elválasztókat alkalmaz, amitől robusztusabb lesz az akkumulátor.

1965: A sorozatgyártás szárazon töltött indítóakkumulátorok

VARTA® megkezdi a termelést a száraz töltésű indítóakkumulátorainál Németországban.

1966: Könnyebb akkumulátorok – egyszerűbb szállítás

Az indítóakkumulátorok keménygumi-házait egyszerű műanyagdobozokra cserélik. Az újítás előnyei a kisebb tömeg és az egyszerűbb hordozhatóság.

1970: Az akkumulátorok szivárgása immár a múlté

Megjelenik a legelső kifolyásbiztos autóakkumulátor, a VARTA Super Dry. Ez tovább erősíti megbízható akkumulátoraink hírnevét.

1977: Eddigi legellenállóbb akkumulátorunk

Az építőgépek egyre növekvő igényeinek kielégítésére kifejlesztjük az első rázkódás- és ciklusálló indítóakkumulátorokat.

1978: Az akkumulátorköltségek csökkentésének új módja

Bevezetésre kerülnek a világ első szelénium-technológiás gondozásmentes indítóakkumulátorai. Ezzel csökken az akkumulátorok önkisülése, vízfogyasztása – és ezzel az összköltségeik is.

VARTA® Akkumulátor-kereső

VARTA® Kereskedő-kereső

Egyéb márkakereskedők keresése