Két színes VARTA® poszter a nyolcvanas évektől bal oldalt és egy autó fekete-fehérben jobb oldalt

A VARTA® története (1980-1999)

A VARTA® akkumulátorok már világszerte fejlett technológiát, kiváló teljesítményt és kivételes szolgálatot nyújtanak több mint 100 éve.

1983: Gondozásmentes Heavy Duty akkumulátorok csökkentik a költségeket

A VARTA bevezeti az újszerű, gondozásmentes Heavy Duty akkumulátorokat, amelyek rácsa kalciumötvözetből készül.

1986: A minimális gondozástól a gondozás teljes elhagyásáig

A VARTA bemutatja a világ első teljesen gondozásmentes, kötött elektrolitos technológiát alkalmazó LF (liquifix) indítóakkumulátorát.

1987: Ismét vezet a VARTA a Grand Prix akkumulátorokkal

A gondozásmentes VARTA Grand Prix akkumulátorok új rács- és elválasztótechnológiájuknak köszönhetően jobb hidegindító erőt kínálnak.

1993: Az átlagos rázkódás tízszeresét is elviseli

Piacra kerülnek az innovatív üvegszál-réteges VARTA Super Heavy Duty teherautó-akkumulátorok. Ezek az akkumulátorok jobb ciklusállóságuk és indítóerejük, valamint bombabiztos rázkódásállásuk miatt tökéletes megoldásnak bizonyulnak az építőgépek üzemeltetéséhez.

1995: A végső akkumulátort nagy teljesítményű autók

Silver Technológia autó akkumulátorok indít Európában, és gyorsan felvesszük a vezető gyártók. Most, a Silver Dynamic akkumulátor az ideál a nagy teljesítményű, magas szinten felszerelt járművek, így hosszabb az élettartama, és karbantartásmentes páratlan teljesítményt.

1998: Racionalizáltuk tevékenységünket

A nagyobb hatékonyság érdekében egy osztállyá vontuk össze a VARTA összes hordozhatóakkumulátor-osztályát. Az új leányvállalat neve VARTA Gerätebatterie GmbH. Ennek eredménye, hogy innovációink gyorsabban eljutnak a felhasználókhoz, mint bármikor korábban.

VARTA® Akkumulátor-kereső


Ön szakmabeli? Használja speciális keresőnket a VARTA Partner Portal.

VARTA® Kereskedő-kereső

Egyéb márkakereskedők keresése