Egy autó műszerfala, ahol bal oldalon óra, jobb oldalon a sebességmérő, középen pedig a start-stop jel található

A start-stop technológia alapelvei

A start-stop rendszer az üresjárati idő csökkentése érdekében automatikusan kikapcsolja és újraindítja a motort, ebből kifolyólag csökken az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás. A gyártók többsége amellett dönt, hogy VARTA® akkumulátort épít be a szerelőszalagról legördülő, Start-Stop rendszerű járműveibe

Az akkumulátor az autó szívében van. Az hajt mindent – a gyújtástól kezdve gondoskodik a jármű elektromos rendszereinek és a fedélzeti szórakoztató berendezések folyamatos működtetéséről. Az akkumulátor gondoskodik a start-stop eljárás során az összes többi funkció energiaellátásáról. Ezeknek az akkumulátoroknak az indításnál sokkal többet kell elvégezniük. Ezért van az AKKUMULÁTOR a jármű SZÍVÉBEN.

Napjainkban az autók többsége rendelkezik start-stop funkcióval, ezért fejlesztettünk ki két innovatív, start-stop képességgel rendelkező VARTA® akkumulátort: ezek az AGM-technológiával kiegészült VARTA® Silver Dynamic a fejlett energia-visszanyerő fékrendszerrel bíró, speciális Start-Stop rendszerű járművekhez, illetve az EFB-technológiával fejlesztett Blue Dynamic a hagyományos, Start-Stop rendszerű járművek számára.

Haladás és gyorsítás

A fejlett energiamenedzsment-rendszer gyorsításkor és egyenletes haladási körülmények között kikapcsolja a generátort. Következésképpen nagyobb motorteljesítmény jut a kerekekre. A generátor csak akkor kapcsol be ismét, ha az akkumulátor töltöttségi állapota a meghatározott minimumérték alá esik.

Az akkumulátorral szemben támasztott követelmények:

Az akkumulátor kisül, és töltődik, és önmagában el kell látnia minden elektromos készüléket.

Fékezés

A regeneratív fékezés lehetővé teszi, hogy a jármű mozgási energiája részben elektromos energiává alakuljon, amely aztán visszatáplálódik az akkumulátorba.

Az akkumulátorral szemben támasztott követelmények:

Az akkumulátornak gyorsan újra kell töltődnie, és elegendő kapacitással kell rendelkeznie a további energia számára. Az akkumulátornak tudnia kell alacsony töltöttségi állapotban működni.

Megállás és a motor leállítása

Ha a jármű megáll, a Start-Stop rendszer leállítja a motort.

Az akkumulátorral szemben támasztott követelmények:

Az akkumulátornak még kisütött állapotban is elegendő indítóerővel kell ellátnia az indítómotort, hogy a motor újraindíthasson.

VARTA® Akkumulátor-kereső


Ön szakmabeli? Használja speciális keresőnket a VARTA Partner Portal.

VARTA® Kereskedő-kereső

Egyéb márkakereskedők keresése