Hogyan működik egy akkumulátor? Akkumulátor kisülés Melyik akkmulátor a megfelelő járművemhez? Az akkumulátor belső felépítése Az akkumulátorok biztonságos kezelése Ciklikus-kapacitás összehasonlítása VARTA® Powersports AGM akkumulátor beszerelése és töltése Akkumulátorral kapcsolatos kifejezések, definíciók és szójegyzék
← Az akkumulátor alapjai

Akkumulátor kisülés

Ha az akkumulátor nem tud elég energiát adni az indításhoz, általában azt mondjuk rá, hogy „rossz”, igaz műszakilag helytelenül. Az akkumulátor csupán kisült – pl. miután bekapcsolva hagytuk a világítást vagy a generátor meghibásodott. Ezt követően ismét feltölthető és visszanyeri maximális teljesítőképességét. De egy az élettartama végén járó akkumulátor újratölthetősége már nem elég ahhoz, hogy használható teljesítményt tudjon leadni. Ha valóban rossz, ki kell cserélni.

Ha az akkumulátor kisült, de nem rossz, „bebikázhatja” egy másik teljesen feltöltött akkumulátor segítségével. Harminc percnyi haladás rendszerint elég a generátornak ahhoz, hogy teljesen feltöltse az akkumulátort. Azonban ha a járműve generátora vagy az elektromos rendszerének valamely más része meghibásodott, az akkumulátor nem fog feltöltődni és egy szerelő vagy egy műhely sem fogja tudni feltölteni. Ezért ha az akkumulátora újra és újra lemerül, ellenőriztesse a jármű elektromos rendszerét, mielőtt kicserélné. Ha a jelek az akkumulátor hibájára is mutatnak, az ok az elektromos rendszer problémája is lehet. Ha az elektromos rendszer egyik alkatrésze hibás, az az új akkumulátor energiáját le fogja „szívni” és Ön autójával sorozatosan le fog robbanni.