Elkötelezettek vagyunk a környezetvédelem mellett

Egy mosolygó kislány ül az autóban és csukott szemmel plüss maciját ölelgeti

A Clarios kiemelten kezeli a fenntartható eljárásokat és a földünkre nagy hatást gyakorló kezdeményezéseket. A környezet iránti elkötelezettségünk, amely elsősorban hulladékelkerülő folyamatainkban és felelősségteljes eljárásainkban nyilvánul meg, a kezdetek óta vállalati felelősségvállalásunk fontos részét képezi. Ez áll a használt ólmos-savas akkumulátorok újrafeldolgozását és szakszerű ártalmatlanítását támogató ecosteps® programunk középpontjában is.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy termékeink és eljárásaink környezetre gyakorolt hatását minimalizáljuk. Ennek érdekében fejlesztjük üzemi berendezéseink teljesítményét, elősegítjük a fenntarthatóságot a szállítási lánc teljes vonalán és felelősségteljesen kezeljük a természeti erőforrásokat és a nyersanyagokat.

Fenntartható vállalkozás a jövő generációi számára

A Clarios nál folyamatosan azon dolgozunk, hogy tevékenységünk során szem előtt tartsuk a környezettudatosságot és a fenntarthatóságot. Világszínvonalú technológiákat és globálisan elismert bevált eljárásokat alkalmazó létesítményeink lehetővé teszik, hogy a termelésben és az újrahasznosításban egyaránt új iparági mércét állítsuk fel az egészség, a biztonság és a környezeti teljesítmény terén.

A fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket a hibrid- és elektromos autókba gyártott modern akkumulátorok területén elért innovációink is mutatják. A cserealkatrész-piacot is a legújabb technológiai fejlesztésekkel látjuk el, és így nemcsak abban segítünk vásárlóinknak, hogy energiát takarítsanak meg, csökkentsék a környezetszennyezést és az üzemanyag-fogyasztást, hanem abban is, hogy fokozottabban hozzájáruljanak az újrahasznosításhoz.

Elsők vagyunk az ólmos-savas akkumulátorok újrahasznosításában

Az innovatív és technológiai szempontból fejlett gyártási folyamatok jelentik a vezetőképes előnyt a VARTA® gépjármű akkumulátorok esetén, amelyek 99%-ban újrahasznosíthatók. Tehát minden egyes termékünk megvásárlásakor biztos lehet benne, hogy hozzájárul egy értékes erőforrás megőrzéséhez, miközben kiaknázza az újrahasznosítás hatékonyságából eredő előnyöket.

A Clarios büszke arra, hogy részese volt a zárt körforgásos újrahasznosítási rendszer kifejlesztésének, amely az újrahasznosítás területén szerte a világon az egyik legnagyobb sikertörénet. Vásárlóink felbecsülhetetlen segítségének köszönhetően nekünk is részünk volt abban, hogy az ólmos-savas autóakkumulátor a leggyakrabban újrahasznosított végfelhasználói termékké váljon az USA-ban – 97% fölötti begyűjtési aránnyal!

Európa leghaladóbb újrahasznosító központját már 1905-ben megnyitotta a Clarios a németországi Krautscheidban. Hogy még hatékonyabban működhessen, éppen teljes felújításon esik át.

Látogasson el a Clarios honlapjára, ahol bővebb tájékoztatást

ecosteps®: az akkumulátorok újrahasznosításának felelősségteljes és fenntartható módja

Hatékony újrahasznosítási programunk, az ecosteps a legaktuálisabb logikus lépésünk a természetes források megőrzése és a környezetvédelem érdekében tett fáradozásaink során. Az ecosteps kezdeményezést azért hívtuk életre és azért vezetjük be most egész Európában, hogy a használt járműakkumulátorokat szakszerűen ártalmatlanítsuk, újrahasznosítsuk, valamint Önnek is jó legyen a lelkiismerete annak tudatában, hogy az akkumulátorból a teljes ólommennyiség minden törvényes előírás betartása mellett eltávolításra és újrahasznosításra kerül.

Ebből a megfontolásból már egész Európából igen sok műhely csatlakozott a programhoz és lett hivatalos használtakkumulátor-gyűjtőhely.


VARTA® Akkumulátor-kereső


Ön szakmabeli? Használja speciális keresőnket a VARTA Partner Portal.

VARTA® Kereskedő-kereső

Egyéb márkakereskedők keresése