Több antik VARTA® poszter, kettő színes és egy fekete-fehér

A VARTA® története (1910-1939)

A VARTA® akkumulátorok már világszerte fejlett technológiát, kiváló teljesítményt és kivételes szolgálatot nyújtanak több mint 100 éve.

1914: A VARTA mutatja az utat

A VARTA ólmos-savas akkumulátorai – mint a járműmotorok gyors és megbízható indításának eszközei – egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

1923: A vezetőség első elnöke

Dr. Günther Quandt a VARTA elődvállalata, az AFA vezetőségének első elnöke lesz. Ahogy már elődei is, ő is a kezdetektől hatékonyan dolgozik a vállalat nemzetközi térhódításán.

1926: Bővülő választék

A VARTA elődje, az AFA átveszi a Pertrix Chemische Fabrik AG-t, az első tárolható szárazcellás akkumulátor kifejlesztőjét. Már ekkor is a VARTA akkumulátorválasztéka az egyik legszélesebb a piacon.

1934: Immár több mint 3 millió autóba kell az akkumulátorok energiája

A világ útjain futó autók száma meghaladja a 3 milliót, és ezzel megnövekszik a megbízható, erőteljes indítóakkumulátorok iránti kereslet. A VARTA továbbra is a piac egyik vezető cége.

1935: Gyári akkumulátor a legelső targoncába

Megjelenik a modern targonca elődje, az ‘emelővillás elektromos jármű’. A gyárban az első naptól kezdve VARTA akkumulátorokkal szerelik őket.

1936: A szabványosítás leegyszerűsíti a VARTA akkumulátorok megvásárlását

A VARTA felveszi kínálatába az első szabványos méretű indítóakkumulátorokat, amelyek minden egyes autóba illenek. Az akkumulátorok cseréje ezentúl gyors, egyszerű és költséghatékony.

VARTA® Akkumulátor-kereső


Ön szakmabeli? Használja speciális keresőnket a VARTA Partner Portal.

VARTA® Kereskedő-kereső

Egyéb márkakereskedők keresése